0

سبد خرید شما خالی است.

0

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

روش خشک کردن نارگیل

دسته بندی ها : مقالات ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ مدیریت سایت 108 مشاهده

 

نارگیل یکی از انواع میوه های درختی مانند خرما است که در خانواده نخلیان دسته بندی می شود و یکی از پر خاصیت ترین و بهترین میوه ها در سراسر جهان است که خواص شگفت انگیزی دارد. این میوه خوشمزه و پرخاصیت از گذشته های دور تا کنون مورد استفاده مردم در نقاط مختلف دنیا قرار می ‌گیرد و غنی از مواد مغذی مختلف است که می‌ تواند مزایای زیادی برای سلامتی داشته باشند.

میوه نارگیل، سبز رنگ و گوشت داخل آن سفید رنگ است و پس از اینکه به طور کامل می رسد به رنگ قهوه ای تغییر شکل می دهد.

خشک کردن نارگیل یکی از روش ‌های فوق العاده برای نگهداری طولانی مدت از این میوه و بهره مندی از مزایای آن است. نارگیل خشک شده یکی از تنقلات پرطرفدار و محبوب می باشد که قیمت نسبتا بالایی دارد.

تهیه چیپس نارگیل

در این مقاله روش های مختلف خشک کردن میوه نارگیل با دستگاه خشک کن و بدون آن را به شما آموزش خواهیم داد. نارگیل میوه ای گرمسیری است که ورقه های خشک آن محبوبیت زیادی دارد. خشک کردن نارگیل تازه به اشکال مختلف مانند خشک کردن در فر، هوای آزاد، دستگاه میوه خشک کن و … امکان پذیر می باشد.

نارگیل خشک شده را می ‌توان در دستور های مختلف آشپزی از تهیه کیک و کلوچه گرفته تا استفاده در انواع نوشیدنی قرار داد. نارگیل خشک شده نسبت به نوع تازه آن خواص متفاوت تری دارد و برای مدت زمان بیشتری قابل نگهداری و استفاده می باشد.

مراحل تهیه نارگیل خشک شده

1.انتخاب نارگیل مناسب

برای خشک کردن نارگیل باید مطمئن شوید که میوه سالمی را انتخاب کردید. یکی از نشانه ‌های سلامت نارگیل، رنگ آب یا شیر آن می باشد؛ آب نارگیل با کیفیت، شفاف است. از طرفی آب رنگی یا ابری رنگ، به معنای کیفیت پایین نارگیل است. به همین دلیل توصیه می‌ شود از خشک کردن چنین نارگیلی خودداری کنید. بهتر است برای خشک کردن نارگیل، از نارگیل های رسیده استفاده کنید، نارگیل رسیده، قهوه ای رنگ و سفت می باشد.

2. نحوه پوست کندن نارگیل

پوست نارگیل بسیار سخت بوده و معمولا شکستن آن نیز دشوار می باشد. شما می توانید با استفاده از یک چکش بار ها بر روی نارگیل بکوبید تا به چند قسمت تقسیم شود و سپس با قاشق یا چاقو، پوسته چوبی و گوشت آن را جدا نمایید. اما با این کار، نارگیل کاملا له و به قطعات مختلفی تقسیم می شود و شیر نارگیل نیز بر روی زمین می ریزد.

بنابراین بهترین روش برای شکستن پوست نارگیل استفاده از حرارت می باشد. برای این منظور در ابتدا مقداری از پوسته های کنفی دور نارگیل را جدا کنید. پس از جدا کردن پوسته کنفی بر روی نارگیل 3 عدد دایره تیره به چشم می خورد. نارگیل در این قسمت ها دارای پوسته نازکی می باشد که به راحتی می توانید با استفاده از یک چاقو، این دایره ها را سوراخ کرده و از طریق این حفره ها، آب نارگیل را درون لیوان یا ظرف تمیزی تخلیه کنید. آب نارگیل نیز طعم لذیذی داشته و خواص زیادی دارد.

پس از تخلیه آب نارگیل، نارگیل را بر روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید و مرتب بچرخانید تا همه جای نارگیل مقدار کمی حرارت ببیند و پوسته های کنفی آن کاملا بسوزد. پس از آن، نارگیل را بر روی جسمی سخت قرار داده و با چکش به دورتا دور آن ضربه بزنید.

با ایجاد ترک بر روی پوسته، ضربات را ادامه دهید تا دور تا دور پوسته آن بشکند و به راحتی گوشت نارگیل از درون پوسته سخت جدا شود. در صورت تمایل پوسته قهوه ای نازک نارگیل را به وسیله پوست کن می توانید جدا کنید. قطعات سفید نارگیل را بشویید و اجازه دهید تا آب اضافی آن ها خشک شود. سپس با استفاده از چاقو یا اسلایسر، گوشت نارگیل را به آرامی و به اندازه دلخواه برش دهید.

3. نحوه اسلایس نارگیل

پس از جدا کردن پوست سخت و قهوه ای نارگیل می توانید میوه را به کمک چاقو و یااسلایسر برنر به شکل خلالی برش بزنید. در صورت تمایل و برای جلوگیری از تیره شدن نارگیل ها می توانید از مقدار کمی پودر متابی نیز استفاده کنید.

4. روش های خشک کردن نارگیل

بعد از اینکه نارگیل ها را اسلایس کردید از طریق یکی از روش های زیر می توانید نارگیل ها را خشک کنید:

الف. خشک کردن نارگیل در آفتاب

خشک کردن نارگیل در هوای آزاد یکی از کم هزینه ترین شیوه ‌های افزایش ماندگاری این میوه خوشمزه و پرخاصیت است. در این روش بهتر است تا نارگیل ها را به صورت رنده شده، خشک کنید تا بهتر و زودتر خشک شوند. قبل از اینکه اقدام به پوره کردن نارگیل کنید، باید برش‌ های نارگیل را در جایی گرم و یا کنار بخاری قرار دهید تا کمی رطوبت آن را کاهش یابد. بعد از گذشت حدود ۱ روز، از یک رنده یا غذاساز برای خرد کردن نارگیل ها استفاده کنید.

برای خشک کردن گوشت نارگیل در آفتاب، آن ها را روی یک سبد با فاصله و مرتب بچینید و در در جای گرم و خشک در آفتاب سایه قرار دهید. به طور معمول 3 الی 4 روز طول می کشد تا نارگیل ها در هوای آزاد کاملا خشک شوند. در طول این چند روز توجه داشته باشید تا تکه های نارگیل را چندین بار زیر و رو کنید.

نارگیل ‌های خشک شده ممکن است کمی خشن به نظر برسند، به همین دلیل برای لطیف کردن و ریزتر کردن آن‌ ها می ‌توانید  آن ها را در میکسر کامل پودر کنید تا تکه ‌های آن ریز تر شوند.

دقت داشته باشید که خشک کردن نارگیل زیر اشعه ماوراء بنفش خورشید می ‌تواند باعث از بین بردن ارزش غذایی این ماده شود، پس بهتر است سینی را زیر نور مستقیم آفتاب قرار ندهید.

ب. خشک کردن نارگیل روی شوفاژ یا بخاری

یکی از روش های بسیار آسان و کم هزینه برای خشک کردن نارگیل، استفاده از بخاری یا شوفاژ خانه در فصل سرد سال، می باشد. برای این منظور ابتدا با دستمال تمیز روی شوفاژ یا بخاری را تمیز کرده و یک فویل آلومینیومی یا ورق روغنی بر روی آن قرار دهید.

سپس برش های نارگیل را با اندکی فاصله از یکدیگر بر روی این ورق های روغنی قرار داده و حرارت شوفاژ یا بخاری را بر روی کمترین میزان تنظیم کنید تا نارگیل ها پس از خشک شدن تغییر رنگ ندهند. هر یک ساعت یکبار نارگیل ها را زیر و رو کنید و میزان خشکی آن ها را تست نمایید. زمانی که ورقه های نارگیل به تردی لازم رسید، آن ها را از روی شوفاژ برداشته و در سبدی بریزید. بعد از این که برش های نارگیل کاملا سرد شدند، آن ها را در ظرفی درب بسته نگهداری کنید.

نارگیل های خشک شده تا بیش از 6 ماه قابل استفاده خواهند بود و در صورتی که در یخچال نگهداری شوند، تا بیش از 1 سال نیز می توان از آن ها استفاده کرد.

ج. خشک کردن نارگیل در فر

برای خشک کردن نارگیل در فر، باید فر را روی کمترین میزان حرارت تنظیم نمایید. ورقه های نازک نارگیل را بر روی کاغذ روغنی و بر روی سینی فر بچینید. سینی را داخل فر قرار داده و هر نیم ساعت نارگیل ها را پشت و رو کنید. بسته به ضخامت ورقه های نارگیل، از یک تا 3 ساعت خشک کردن نارگیل ها در فر طول می کشد.

بعد از اینکه نارگیل ها تغییر رنگ دادند آن ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شوند و سپس آن ‌ها را در یک ظرف در بسته قرار دهید.

د. خشک کردن نارگیل در دستگاه میوه خشک کن

استفاده از دستگاه میوه خشک کن بهترین، کارآمد ترین و مدرن ترین روش برای خشک کردن نارگیل می باشد. این دستگاه ها که در انواع خانگی و صنعتی موجود می باشند و به شما این امکان را می دهند تا به راحتی دمای مورد نیاز برای خشک کردن نارگیل را فراهم آورید.

برای این منظور در ابتدا گوشت نارگیل را از پوست آن جدا کرده و آن‌ را به قطعات کوچک تری اسلایس کنید. در واقع شکل خرد کردن نارگیل‌ ها می تواند سلیقه ای و به صورت خلالی، حلقه ای و … باشد زیرا در نهایت به وسیله دستگاه خشک کن به نتیجه دلخواه در هر شکلی از برش نارگیل خواهید رسید.

بعد از خرد کردن نارگیل ‌ها، آن ‌ها را روی سینی دستگاه خشک کن پهن کنید. سپس دمای دستگاه را روی ۵۹ درجه سانتی گراد قرار دهید و دستگاه را روشن کنید. هر 2 ساعت یکبار، نارگیل ها را بررسی کنید تا نسوزد. در صورتی که نارگیل حرارت بالایی ببیند تیره شده و نارگیل خشک شما قهوه ای رنگ خواهد شد. با گذشت 4 تا 6 ساعت، ورقه های نارگیل، کاملا خشک می شوند و باید آن ها را از دستگاه خارج کنید.

مزیت استفاده از دستگاه خشک کن میوه در مقایسه با فر این است که هیچ گونه تغییر رنگی در نارگیل‌ های خشک شده مشاهده نخواهید کرد.

اگر چه خشک کردن نارگیل کار وقت گیری است اما شما می ‌توانید به راحتی با مراجعه به فروشگاه ‌تجهیز صنعت تهران نسبت به خرید دستگاه خشک کن نارگیل اقدام فرمایید. توصیه ما این است که خودتان دست به کار شوید و با خرید نارگیل‌ های تازه و با کیفیت، مراحل خشک کردن آن‌ ها را در خانه انجام دهید.

مزایای خشک کردن نارگیل با دستگاه خشک کن

  • در این روش مقدار بیشتری از نارگیل را در مقایسه باروش های دیگر می توانید خشک کنید، چون دستگاه خشک کن نارگیل مقدار زیادی نارگیل را در مدت زمان کمی خشک می کند.
  • در این روش در مدت زمان بسیار کم، مقادیر زیادی از نارگیل را بدون هیچ تغییر رنگی خشک خواهید کرد.
  • در این روش بافت نارگیل های خشک، چرم مانند و بسیار با کیفیت، خوشرنگ و شیشه ای می شود.

کاربرد نارگیل خشک شده

خشک کردن نارگیل در مقایسه با سایر روش ‌های نگهداری طولانی مدت این ماده خوراکی، مزایای متعددی هم برای سلامتی و هم برای استفاده دارد. برای مثال نارگیل خشک شده، وزن سبکی دارد، بنابراین به راحتی قابل نگهداری خواهد بود. از سوی دیگر ماندگاری نارگیل ‌های خشک شده بسیار بیشتر از روش‌ هایی مانند منجمد کردن است. ضمن اینکه می ‌توان از نارگیل‌ های خشک شده در بسیاری از دستور های آشپزی استفاده کرد.

چیپس نارگیل به علت خواص بسیار و همین طور شکل ظاهری جذابی که دارد، به غیر از مصارف خانگی، کاربرد های دیگری نیز دارد. نارگیل بسیار مغذی، سرشار از فیبر و مملو از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است.

  • شما می توانید نارگیل را به اشکال مختلف تازه، خشک و فرآوری شده تهیه و از آن در بسیاری از دستور العمل‌ های غذایی، حتی به صورت شیرین و شور استفاده کنید.
  • در کافی شاپ ها و تریا ها، می توان از نارگیل خشک یا چیپس نارگیل در اسموتی ها، بستنی ها، انواع شیک و گلاسه استفاده کرد.
  • چیپس نارگیل یک مکمل عالی در کنار سینی صبحانه می باشد.
  • از ترکیب انبه، گردو و آب می ‌توانید یک پودینگ انبه خوشمزه تهیه کنید و با نارگیل خشک شده آن را تزیین کنید.
  • از طرفی گرانولای نارگیل در کنار شیر نارگیل هم طرفداران خاص خود را دارند و برای کودکان میان وعده ‌هایی بسیار مغذی محسوب می ‌شوند.
  • بسیاری از افراد از نارگیل خشک شده برای تهیه یک مربای خاص هم استفاده می ‌کنند.
  • در تهیه بسیاری از کیک و ها و انواع شیرینی ها نیز می توان از نارگیل خشک شده استفاده کرد.

میزان خشک شدن نارگیل

به این نکته توجه کنید که نارگیل ها را بیش از حد خشک نکنید تا سفت و شکننده نشوند. شما می توانید با لمس کردن و فشردن آن ها، تشخیص دهید که نارگیل ها به اندازه کافی خشک شده اند یا خیر. اگر نارگیل ها هنگام بررسی مقداری نرم و انعطاف پذیر بودند و به آسانی خرد نشدند، باید مدت زمان بیشتری آن ها را خشک کنید تا بتوان آن ها را به آسانی دو نیم کرد.

البته بسته به سلیقه خود نیز می توانید چیبس نارگیل را برشته کنید، در این حالت زمان حرارت دادن نارگیل ها را بیشتر کنید تا به آرامی برشته شوند. می توانید با بالا بردن درجه حرارت سریع تر نارگیل ها را برشته کنید، اما توجه داشته باشید که چیبس نارگیل به سرعت می سوزد و طعم خوبی نخواهد داشت.

آشنایی با خواص نارگیل

این ماده منبع غنی فیبر است و همچنین انبوهی از مواد معدنی، ویتامین‌ ها و چربی ‌های سالم را در خود جای داده است که نه تنها می ‌توانند سطح انرژی را بالا نگه دارند، بلکه در بهبود سلامت قلب و تقویت قدرت آن هم مؤثر می باشد. چندی پیش، نارگیل به عنوان یک ماده غذایی شناخته شده بود که به افزایش کلسترول، انسداد شریان و به ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کرد، اما امروزه نارگیل را به عنوان یک ماده غذایی معجزه آسا می دانند.

تفاله نارگیل سفید سرشار از چربی ها، قند ها، پروتئین ها، کربوهیدرات ها، ویتامین های گروه B ، B1 ، B2 ، B3 ، ویتامین A ،E ،K ،J ، سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم، سدیم، آهن، روی، مس و سلنیوم است.

قلب سالم: برای داشتن یک قلب سالم در هر سنی می ‌توانید نارگیل خشک مصرف کنید. نارگیل خشک شده سرشار از فیبر است که می ‌تواند در بهبود سلامت قلب نقش مؤثری داشته باشد. با این اوصاف مصرف نارگیل خشک می ‌تواند فیبر مورد نیاز بدن برای بهبود مشکلات مربوط به قلب را تأمین کند و روند کار کردن آن را متعادل نگه دارد.

یکی از فواید شگفت انگیز میوه خشک نارگیل برای بدن، پایین آوردن سطح کلسترول خون می ‌باشد، وجود چربی ‌های سالم در این میوه سبب کاهش میزان کلسترول بد خون و باعث تقویت شریان ‌ها، سلامت قلب و عروق خواهد شد.

افزایش انرژی: نارگیل خشک کمک زیادی به افزایش انرژی و چربی سوزی می‌ کند و طبق تحقیقات انجام شده این میوه سبب کاهش اشتها به مواد خوراکی کاذب شده و در نتیجه فرد پس از مصرف آن تا چند ساعت احساس گرسنگی نخواهد کرد.

رفع خشکی پوست: به منظور رفع خشکی پوست، بهبود وضعیت پوست و پیشگیری از بروز بیماری پوستی می‌ توانید از نارگیل خشک شده استفاده کنید زیرا دارای مقادیر فراوانی ویتامین E  است و مصرف این میوه شگفت انگیز سبب جوان، لطیف و زیبا شدن پوست تان می ‌شود.

پیشگیری از ناباروری در مردان: مواد معدنی موجود در نارگیل خشک طبق تحقیقات انجام شده سبب جلوگیری از ناباروری در آقایان خواهد شد زیرا، مصرف این میوه خشک باعث تولید سلنیوم شده که از ناباروری در مردان جلوگیری می‌ کند.

پیشگیری از کم خونی: امروزه بسیاری از افراد به خصوص خانم‌ ها از بیماری کم خونی رنج می ‌برند، بیماری کم خونی سبب سرگیجه و بروز مشکلات زیادی برای افراد می‌ شود که با کمک میوه خشک نارگیل می ‌توانید این مشکل را برطرف کنید زیرا این میوه خوشمزه دارای مقادیر بسیار زیادی از آهن است و با اضافه کردن آن به برنامه غذایی تان می ‌توانید نیاز روزانه خود را به این ماده معدنی تامین کنید.

درمان مشکلات گوارشی: بروز یبوست، هموروئید و زخم اثنی‌عشر از مشکلات بسیار شایع در بین اکثر افراد می ‌باشد که با مصرف نارگیل خشک می ‌توانید این دسته از مشکلات گوارشی را درمان کنید. این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که مصرف این میوه عوارض جانبی نداشته و در هر رده سنی می‌ توانید از آن استفاده کنید. همچنین مصرف نارگیل خشک شده، کمک به هضم غذا، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و سلامت پوست را به دنبال خواهد داشت.

پیشگیری از آرتروز: از دیگر فواید بی نظیر نارگیل خشک پیشگیری از پوکی استخوان و درد مفاصل (آرتروز) است زیرا این میوه دارای مواد معدنی به مقدار فراوانی است که کمک زیادی به تقویت مفاصل و سالم نگه داشتن بدن و عاملی برای قوی نگه داشتن بافت همبند بدن می باشد.

بهبود عملکرد مغز: طبق تحقیقات انجام شده نارگیل خشک کمک زیادی به تقویت عملکرد مغز می‌ کند و همچنین مصرف این میوه خشک از بیماری‌ های مغزی مانند آلزایمر جلوگیری خواهد کرد. اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید باهوش تر به نظر برسید، پس حتماً مصرف نارگیل خشک را در دستور کار خود قرار دهید.

درمان چربی ‌های شکمی: از دیگر خواص شگفت انگیز نارگیل خشک بر سلامت بدن، آب کردن چربی ‌های شکمی است که جزو چربی ‌های خطرناک محسوب می‌ شوند. از این رو، مصرف روزانه دویست گرم نارگیل کمک زیادی به کاهش چربی ‌های شکمی و دور کمر می کند.

تقویت سیستم ایمنی بدن: با بررسی خواص نارگیل خشک در می ‌یابیم که این ماده خوراکی حاوی مقادیری از سلنیوم است. سلنیوم یکی از ریز مغذی ‌های مؤثر در بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن محسوب می ‌شود. مصرف این ماده باعث می‌ شود که قدرت سیستم ایمنی بدن افزایش پیدا کرده و بدن در برابر حملات مهاجمین و بروز بیماری ‌های مختلف مقاوم تر شود.

کاهش ابتلا به سرطان: ترکیبات فعال و آنتی اکسیدان موجود در نارگیل خشک شده، عاملی برای پیشگیری از بروز سرطان ‌هایی همچون سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ بسیار مؤثر عمل می ‌کند. امروزه به صورت مکرر توصیه می ‌شود که آنتی اکسیدان ‌ها در رژیم روزانه قرار بگیرند، زیرا توانایی فوق العاده ای در خنثی کردن رادیکال ‌های آزاد و از بین بردن استرس دارند.

نارگیل برای کاهش قند خون: نارگیل دارای شاخص گلیسمی کمی می‌ باشد و با افزایش ترشح انسولین باعث کاهش قند خون در بیماران دیابت نوع دوم می شود. همچنین این میوه باعث کاهش استرس در پانکراس شده و سیستم آنزیمی بدن را تنظیم می کند که باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت می ‌شود. اگر در بارداری دچار دیابت بارداری شده اید حتما این میوه را با نظر پزشک مصرف نمایید.

علت تیره و قهوه ای شدن نارگیل خشک

اگر نارگیل ها یا با حرارت بالا و یا با تابش مستقیم نور خورشید خشک شده باشد، مشاهده می کنید که پس از خشک شدن نارگیل، رنگ آن اندکی تغییر می کند. برای خشک کردن این میوه نیاز است از حرارت بسیار ملایم استفاده شود و آن را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار ندهید.

برای تهیه انواع دستگاه میوه خشک کن، اسلایسر، دستگاه پوست گیر میوه، دستگاه وکیوم ، دوخت حرارتی و … که تجهیزات مورد نیاز برای تولید میوه خشک هستند، می توانید به صورت غیر حضوری به سایت فروشگاهی تجهیز صنعت تهران به آدرس اینترنتی زیر مراجعه نمایید و نسبت به سفارش و خرید آن، اقدام نمایید:

tajhizsanati.com

 

و یا به صورت حضوری همه روزه عصرها به آدرس زیر مراجعه نمایید:

 

تهران، بزرگراه امام علی (یا از مسیر دیگر: صیاد شیرازی)، میدان سبلان، خیابان حیدری (لشکری سابق)، انتهای خیابان رضایی، روبروی مسجد ائمه اطهار، نبش کوچه خواص، پلاک 36

 

و برای هماهنگی بیشتر و پاسخ سوال های خود با شماره های زیر تماس بگیرید:

 

09194855983   – 02186125233 -09194855963- 09926291231

 

و. پوریانی – مدیریت بلاگ سایت تجهیز صنعت تهران

 

مدیریت سایت

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :
    0