روش خشک کردن کیوی برای تهیه چیپس
کیوی میوه ای کوچک و بیضی شکل بوده که سراسر جهان وجود دارد و گوشت سبزش داخل پوست قهوه ای آن قرار دارد. به غیر از طعم خوشمزه، این میوه دارای مقدار زیادی از مواد مغذی شامل ویتامین های C، K و E، فولات و پتاسیم می باشد. همچنین دارای فیبر و آنتی اکسیدان های مفیدی است که مصرف آن می تواند زندگی شما را به میزان قابل توجهی بهبود بخشند.
چیپس کیوی یکی از انواع میوه های خشک بوده و از تنقلات سالم و خوشمزه ای است که دارای مقادیر زیادی ویتامین C می باشد. مصرف چیپس کیوی، باعث کاهش غلظت خون و جلوگیری از تنگ شدن عروق و انواع سکته ها می شود. خشک کردن کیوی، باعث از بین رفتن فیبر و ویتامینc موجود در آن نخواهد شد و بهترین روش برای نگهداری طولانی مدت با حفظ خواص آن، خشک کردن کیوی می باشد.
کیوی خشک را می توان به عنوان نوعی میان وعده مغذی و سالم مورد استفاده قرار داد که از نظر ارزش غذایی تفاوت چندانی با کیوی تازه ندارد. کیوی خشک شده را می توانید چند دقیقه در معرض بخار آب قرار دهید تا نرم شود و سپس در تهیه انواع دسر ها، کیک و کلوچه و … به کار ببرید. تهیه این چیپس خوشمزه و مقوی بسیار ساده می باشد، شما به راحتی می توانید آن را در منزل تهیه کرده و مصرف آن را جایگزین چیپس های بازاری ناسالم نمایید.
خواص کیوی
- مصرف کیوی به علت داشتن حجم بالای ویتامین C، استرس، اضطراب و حالات عصبی را کاهش می دهد.
- مصرف کیوی این امکان را می دهد تا احساسی بهتری داشته باشید و برای رویارویی با مشکلات، قوی تر باشید.
- به علت بالا بودن میزان فیبر های محلول در کیوی، با مصرف آن، عمل هضم و حرکات روده بهتر انجام گرفته و امکان بروزیبوست کاهش می یابد.
- اگر کیوی در وعده صبحانه مصرف شود، برای عمل دفع و رفع یبوست بسیار مفید خواهد بود.
- بیشترین حجم کیوی را آب تشکیل می دهد و کالری آن نیز بسیار پایین است، بنابراین با مصرف آن، به سرعت احساس سیری خواهید کرد و برای کاهش وزن بسیار مفید است.
- میزان سدیم موجود در کیوی بسیار کم است، مصرف این میوه گزینه مناسبی در رژیم های لاغری به شمار می رود.
- کیوی ادرارآور بوده و امکان دفع آب انباشته شده در بدن را فراهم می کند و برای خانم های باردار بسیار لازم و ضروری است.
- این میوه برای مبتلایان بههپاتیت و نارسایی قلبی نیز بسیار مفید است.
- کیوی امکان هضم پروتئین موجود در مواد غذایی را فراهم کرده و از بروز سوء هاضمه، ورم معده (گاستریت) و گاز های معده جلوگیری می کند.
- کیوی به علت دارا بودن مقدار زیادی ویتامین E و اسید های چرب امگا 3 و 6 ، حرکت خون در رگ ها و وضعیت شریان ها را بهبود می بخشد.
- مصرف کیوی از انسداد شرایین، آنژین سینه و خونریزی های مغزی جلوگیری می کند.
- میزان بالای فیبر کیوی، سطح کلسترول خون را کاهش می دهد.
- کیوی حاوی مقدار زیادی منیزیم، پتاسیم و مس هست که این عناصر برای استخوان ها و دندان ها، مفید می باشند. مصرف یک عدد کیوی تقریباً 10 درصد از نیاز روزانه بدن ما را به مواد معدنی بالا برطرف خواهد کرد.
- مصرف کیوی، رشد و سلامتی استخوان ها، عضلات، اعصاب و … را تضمین می کند.
- کیوی حاوی مقادیر زیاد اسید فولیک و ویتامین C می باشد، مصرف آن مقاومت بدن را در برابر انواع سرما خوردگی ها بالا می برد.
- ویتامین C و اسید فولیک، دو ماده ای هستند که تولید گلبول های قرمز، سفید و پادتن ها را بالا برده و مقاومت بدن را در مقابل انواع بیماری های ویروسی افزایش می دهند.
- کیوی با دارا بودن حجم بالای ویتامین C، جذب آهن را در بدن بالا می برد، بنابراین توصیه می شود افراد مبتلا به فقر آهن، بیشتر از این میوه استفاده کنند.
طبع کیوی
کیوی میوه ای با خواص بسیار زیاد و دارای طبع سرد و تر می باشد. هرچه طعم میوه کیوی به سمت شیرینی برود طبع کیوی نیز گرم تر می شود و در واقع میزان شیرین بودن میوه کیوی با گرمی طبع آن رابطه مستقیم دارد.
کیوی سبب کاهش دمای بدن شده و به بدن رطوبت می دهد و گزینه مناسبی برای افراد با طبع گرم و خشک است.
افرادی با طبع سرد و تر، ممکن است با مصرف کیوی دچار مشکل شده و بدنشان در هنگام مصرف کیوی واکنش نشان دهد. بهترین مصلح برای میوه کیوی، عسل و گلانگبین یا ترکیب گلبرگ های تازه گل سرخ با عسل است.
نحوه خشک کردن کیوی
خشک کردن برش های میوه کیوی در منزل، با استفاده از نور خورشید، شوفاژ و بخاری، دستگاه خشک کن میوه یا فر، از ساده ترین روش هایی هستند که به صورت خانگی می توان از آن ها استفاده کرد. در این مقاله قصد داریم تا نحوه خشک کردن میوه کیوی را با هر یک از روش های بالا، برای شما به طور کامل، آموزش دهیم:
1.خشک کردن کیوی در آفتاب
یکی روش بسیار آسان و سنتی، برای خشک کردن میوه ها توسط افرادی که در خانه های حیاط دار و یا ویلایی زندگی می کنند، خشک کردن با استفاده از نور خورشید هست و چون این فرایند چند روزی طول می کشد، بهتر است زمانی برای این کار اقدام کنید که هوا برای چند روز متوالی گرم و آفتابی باشد. برای انجام این کار طبق مراحل زیر عمل کنید:
- برای خشک کردن کیوی، بهتر است از کیوی سالم، بدون خراب شدگی که تازه رسیده و سفت با پوست کاملا صاف باشد، استفاده کنید.
- اگر بخواهید که کیوی ها را با پوست خشک کنید، بهتر است تا پوست آن ها نازک تر باشد تا زودتر خشک شده و نتیجه بهتری بگیرید.
- اگر کیوی کال است، آن را برای مدتی در دمای محیط قرار دهید تا رسیده شود.
- ابتدا کیوی ها را به خوبی بشویید تا آلودگی و میکروب ها از روی پوست آن ها از بین برود.
- پس از گرفته شدن آب کیوی ها، پوست آن ها را جدا کنید.
- با استفاده از یک چاقوی تیز یا اسلایسر میوه، کیوی ها را به صورت ورقه های نازک به ضخامت تقریبا 4 یا 6 میلی متر، اسلایس کنید. برش ها می تواند طولی یا عرضی باشد، البته انتخاب نوع برش و پوست گرفتن کیوی ها کاملا سلیقه ای است.
- دقت کنید که ضخامت ورقه های کیوی خیلی زیاد و یا خیلی کم نباشد، چون اگر ضخامت آن ها زیاد باشد بعد از خشک شدن حالت چروکیده پیدا می کنند و اگر خیلی نازک باشد ظاهر زیبایی نخواهد داشت.
- اسلایس های کیوی را با فاصله مناسب در توری یا سینی های مناسب بچینید تا جریان هوا بهتر از میان کیوی ها حرکت کند و سریع تر و یک دست تر خشک شوند. بهتر است جنس سینی ها از استیل ضد زنگ باشد، چون کیوی دارای آب زیادی بوده و اسیدی است و ممکن است تا ظروف دیگر را خراب کند.
- سپس سینی ها را در جایی که نور مستقیم آفتاب نباشد، یعنی آفتاب سایه، قرار دهید، چون نور خیلی شدید و مستقیم می تواند ویتامین های کیوی را از بین ببرد.
- زیر توری یا سینی ها، پایه ای قرار دهید تا هوا از بین میوه ها راحت تر، جریان پیدا کند و سرعت خشک شدن کیوی ها بیشتر شود.
- دقت کنید که سینی ها را در مکان مناسب قرار دهید تا حشرات و گرد و غبار، روی آن ننشیند.
- بهتر است شب ها سینی ها را به داخل خانه بیاورید و دوباره روز بعد در برابر آفتاب قرار دهید. چون فضای بیرون شب ها هوا خنک تر است، کیوی ها دوباره رطوبت جذب کرده و دیرتر خشک می شوند.
- در روز چند بار به کیوی ها سر بزنید و آن ها را زیر و رو کرده و خشک شدن آن ها را بررسی کنید.
- زمانی که کیوی ها نیمه خشک شدند، آن ها را در سبنی ریخته و در سایه قرار دهید تا مرحله نهایی خشک شدن انجام شود.
- در خشک کردن به روش سنتی، نمی توان گفت دقیقاً چند روز زمان نیاز است تا میوه ها کاملا خشک شوند، چون این مدت زمان به شدت گرما و نور خورشید و همچنین ضخامت ورقه های میوه بستگی دارد.
- پس از این که کیوی ها کاملاً خشک شدند، می توانید آن ها را در ظروف دربدار در یخچال نگهداری کنید.
- می توانید قبل از این که رطوبت کیوی ها کاملاً از بین برود آن ها را جمع کرده و در یخچال بگذارید، اما در این حالت مدت زمان کمتری می توانید آن ها را نگه داری کنید، چون رطوبت موجود در آن، باعث ایجاد کپک می شود.
2.خشک کردن کیوی در فر
برای خشک کردن کیوی با فر مراحل زیر را انجام دهید:
- کیوی ها را با آب سرد به خوبی بشویید و قسمت های خراب آن را جدا کنید.
- کیوی ها را پوست بگیرید، یا می توانید آن ها را به مدت ۳۰ ثانیه در آب جوش ریخته و سپس آن را به یک ظرف آب یخ انتقال دهید تا پوست آن ها راحت تر جدا شود.
- در این مرحله کیوی ها را به طور یکسان برش بزنید تا همه ضخامت یکسانی داشته و به طور همزمان خشک شوند. برای اینکه برش های یکنواختی داشته باشید بهتر است از اسلایسر استفاده کنید.
- فر را روی درجه حرارت ۱۳۰ تا ۱۴۰ درجه فارنهایت یا 65 الی 70 درجه سانتی گراد، قرار دهید و آن را روشن کنید.
- کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و کیوی های اسلایس شده را با فاصله روی آن بچینید.
- سپس سینی حاوی کیوی های اسلایس شده را در فر قرار دهید.
- بهتر است تا درب فر را مقداری باز بگذارید تا هوا جریان پیدا کند و کیوی ها بهتر خشک شوند.
- هر یک ساعت یک بار سینی فر را جابجا کنید تا کیوی ها به طور یکنواخت خشک شوند.
- ۵ الی ۱۲ ساعت طول می کشد تا اسلایس های کیوی کاملا خشک شوند.
- هنگامی که اسلایس های کیوی، بافتی چرم مانندی پیدا کرده و تا حدی انعطاف پذیر شدند، فر را خاموش کنید و اجازه دهید تا کیوی ها کاملا خنک شوند.
- کیوی های خشک شده را بعد از خنک شدن در ظرف دربدار پلاستیکی یا شیشه ای ریخته و ۴ تا ۵ روز درب ظرف را باز بگذارید تا رطوبت باقی مانده آن ها گرفته شود، آنگاه درب ظرف را ببندید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
در صورتی که ورقه های کیوی کاملا خشک شده باشند می توانید آن ها را در ظرف در بسته در کابینت نگهداری کنید، ولی در صورتی که بافتی منعطف دارند و حاوی مقداری رطوبت هستند باید حتما در یخچال نگهداری شوند.
3.خشک کردن کیوی روی بخاری یا شوفاژ
در روز های سرد سال که شوفاژ و بخاری ها روشن هستند، می توانید علاوه بر گرم شدن خانه، از حرارت آن برای تهیه میوه های خشک خانگی هم استفاده کنید.
برای خشک کردن کیوی روی بخاری یا شوفاژ، بعد از انجام مراحل بالا که شامل شستشو، پوست گرفتن و اسلایس کیوی می باشد، داخل یک سینی مناسب، کاغذ روغنی یا فویل قرار دهید و کیوی های اسلایس شده را روی آن با فاصله بچینینید. سینی را روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید و حرارت را کم کنید.
با استفاده از این روش، به طور متوسط ۳ روز طول می کشد تا کیوی ها کاملا خشک شوند. بعد زا آماده شدن، چیپس های کیوی را می توانید در ظروف دربدار و در یخچال به مدت طولانی نگهداری کنید.
4.خشک کردن کیوی با استفاده از دستگاه خشک کن میوه
امروزه بیشتر افراد در آپارتمان ها زندگی می کنند و به نور مستقیم خورشید، دسترسی ندارند و یا اینکه به خاطر مشغله های زیاد برای استفاده از روش های سنتی فرصت کافی ندارند، به راحتی و با استفاده از دستگاه میوه خشک کن می توانند، هر میوه ای را در منزل به صورت سالم و طبیعی خشک کنند.
برای خشک کردن کیوی در دستگاه خشک کن میوه، با توجه توضیحات داده شده در مطالب بالا، بعد از انتخاب کیوی مناسب، شستشو، گرفتن پوست و اسلایس کردن آن ها به ضخامت تقریبا 4 یا 6 میلی متر مراحل زیر را انجام دهید:
- کیوی یکی از میوه هایی است که قبل از خشک کردن آن، به افزودن آبلیمو برای جلوگیری از سیاه شدن، نیاز ندارد و به راحتی پس از اسلایس کردن، می توانید برش های آن را با فاصله روی سینی های دستگاه خشک کن بچینید.
- سینی های حاوی کیوی اسلایس شده را داخل دستگاه خشک کن میوه قرار دهید.
- دستگاه خشک کن را روی 60 درجه سانتی گراد تنظیم کرده و دستگاه را روشن نمایید.
- تقریبا 8 الی 12 ساعت زمان می برد تا کیوی ها خشک شوند. مدت زمان خشک شدن کیوی در دستگاه خشک کن، با توجه به کیفیت میوه و ضخامت برش آن ها می تواند متغیر باشد. بنابراین در طی این زمان، هر یک ساعت یک بار آن ها را چک کرده و در صورت لزوم ورقه ها را زیر و رو کنید تا همگی به خوبی و یک دست خشک شوند.
- اگر در این بین بعضی از ورقه ها کاملاً خشک شده بودند آن ها را جدا کنید تا نسوزند.
- پس از این که همه برش های کیوی، کاملاً خشک شدند، آن ها را در ظروف دربدار ریخته و در جای خشک و خنک مثل یخچال نگه داری کنید.
نگهداری چیپس کیوی
در صورتی که اسلایس های کیوی کاملا خشک شده باشند، می توانید آن ها را در ظروف در بسته، در کابینت نگهداری کنید. در صورتی که بافت آن ها منعطف بوده و کاملا خشک نشده باشند، حاوی مقداری رطوبت هستند و حتما باید در یخچال نگهداری شوند.
دستگاه های خشک کن میوه فروشگاه تجهیز صنعت تهران
هر شرکت و برندی با توجه به استراتژی های خود در ساخت، تولید و فروش دستگاه های خشک کن میوه، قطعات و متریالی را که در دستگاه های خود به کار می برد، متفاوت می باشد.
فروشگاه تجهیز صنعت تهران با هدف جلب رضایت و اعتماد شما خریداران عزیز و گرامی، دستگاه های خشک کن میوه و سبزی خود را از برند های معتبر و دارای گارانتی مانند هواکروز، آریا سازه، تام صنعت، زیکو و … که از جمله برترین سازندگان انواع دستگاه خشک کن میوه به شمار می روند، خدمت شما ارائه می دهد.
وجود گارانتی بی قید شرط و خدمات پس از فروش و همچنین پشتیبانی بیست و چهار ساعته برای افرادی که به تازگی کسب و کار خود را شروع کرده اند، اطمینان خاطر کاملی برای مشتریان فروشگاه ما خواهد بود.
شما همراهان عزیز، برای تهیه انواع دستگاه میوه خشک کن، می توانید به صورت غیر حضوری به سایت فروشگاهی تجهیز صنعت تهران به آدرس اینترنتی زیر مراجعه نمایید و نسبت به سفارش و خرید و ارسال آن، اقدام نمایید:
tajhizsanati.com
و یا به صورت حضوری همه روزه عصرها به آدرس زیر مراجعه نمایید:
تهران، بزرگراه امام علی (یا از مسیر دیگر: صیاد شیرازی)، میدان سبلان، خیابان حیدری (لشکری سابق)، انتهای خیابان رضایی، روبروی مسجد ائمه اطهار، نبش کوچه خواص، پلاک36
برای هماهنگی بیشتر و پاسخ سوال های خود با شماره های زیر تماس بگیرید:
02186125233 -09194855963- 09926291231 – 09194855983
و. پوریانی – مدیریت بلاگ سایت تجهیز صنعت تهران
مطالب زیر را حتما بخوانید:
قوانین ارسال دیدگاه در سایت
- چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
- چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
- چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
- چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
- چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران