0

سبد خرید شما خالی است.

0

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

روغن های پخت و پز

دسته بندی ها : مقالات ۱۰ تیر ۱۴۰۳ مدیریت سایت 77 مشاهده

 

همان گونه که اطلاع دارید، همه روغن ها دارای چربی ‌های سالم و یا نا سالم هستند، برخی از روغن‌ ها ترکیبی از این چربی‌ ها را دارند، اگر با این چربی ها آشنا شوید می توانید بهترین گزینه را برای مصرف خود انتخاب کنید.

1.چربی ‌های اشباع شده: این نوع چربی ها معمولاً سالم نیستند و بیشتر در محصولات لبنی، گوشت‌ های چرب یا روغن نارگیل و پالم یافت می ‌شوند.

2. چربی ‌های ترانس: اینها معمولاً در غذ اهای فرآوری شده یافت می‌ شوند. بهتر است از چربی ‌های ترانس دوری کنید و یا کمتر مصرف کنید. با بررسی بر چسب ‌های روی مواد غذایی، متوجه شوید که چه مقدار چربی ترانس در مواد غذایی بسته بندی وجود دارد.

3. چربی ‌های تک غیر اشباع: این چربی ‌های سالم را می ‌توانید در آجیل خام، زیتون و آووکادو پیدا کنید. چربی ‌های تک غیر اشباع را می‌ توان در روغن زیتون فوق بکر، روغن بادام زمینی و روغن آووکادو نیز یافت.

4. چربی ‌های چند غیر اشباع: این چربی ‌ها که شامل امگا ۶ و امگا ۳ می ‌شوند و اسید های چرب سالمی هستند. می ‌توانید آن‌ ها را از ماهی ‌های روغنی مانند سالمون و ماهی خال مخالی و همچنین دانه ‌های چیا و گردو دریافت کنید. آنها برای سلامتی شما و به ویژه برای سلامتی مغزتان مفید هستند.

ویژگی های روغن پخت و پز

همان گونه که اطلاع دارید، روغن ‌های مختلف دارای کیفیت ‌های گوناگونی هستند که در مصارف مختلف هر کدام را از دیگری برتر می‌ سازد. از روغن های پخت و پز می توان برای سرخ کردن ملایم، تفت دادن مواد غذایی، دم کردن برنج و یا استفاده در سالاد و غذا های سرد استفاده کرد.

روغن‌ هایی که برای هر نوع پخت و پز انتخاب می ‌شوند، عمدتاً با توجه به ترکیبات چربی آن ها ترجیح داده می ‌شوند. پخت و پز، تمام مواد مضر و غیر قابل هضم هر ماده غذایی را از بین می ‌برد و آن ها را به شکل قابل هضم تبدیل می‌ کند. روغن ‌های پخت و پز ترکیبی از مواد مغذی مختلف هستند که مصرف آن ها برای سلامتی مفید می باشند.

یکی از نکات مهم و نگرانی ها، در مورد روغن ها این است که مصرف آن ها باعث افزایش کلسترول، تری گلیسیرید و چربی خون شود و اینکه مجبور شوید از هیچ نوع روغن و چربی ای، در سبد غذایی خود قرار ندهید. باید در نظر داشته باشید که بدن ما هر روز به میزان مشخصی اسید چرب ضروری نیاز دارد و به دلیل این که خودش نمی ‌تواند آنها را بسازد، باید از غذا و خوراکی ‌ها جذب کند. اگر دارای سطح بالایی از چربی و کلسترول در خون خود هستید، لازم است که در انتخاب روغن خوراکی دقت بیشتری به خرج دهید تا بتوانید فقط چربی ‌های مفید را وارد بدن خود کنید.

همه روغن ‌های مخصوص پخت و پز دارای سه نوع اسید چرب هستند: چربی تک غیر اشباع، چربی با چند پیوند غیر اشباع و چربی ‌های اشباع شده. روغن ‌ها بر اساس بیشترین میزان اسید چربشان دسته ‌بندی می ‌شوند؛ برای مثال روغن زیتون و روغن کانولا دارای میزان بیشتری اسید چرب تک غیر اشباع هستند، ولی روغن ذرت دارای میزان زیادی اسید چرب با چند پیوند غیر اشباع می باشد و روغن ‌های جامد دارای چربی های اشباع شده هستند. باید بدانید که استفاده از روغن ‌های جامد به دلیل این که دارای چربی ‌های اشباع و اسید چرب ترانس هستند، به هیچ وجه توصیه نمی ‌شود، چون با رسوب کردن داخل رگ‌ ها، موجب انواع بیماری ‌های قلبی، عروقی، سکته و … می ‌شوند.

کارشناسان تغذیه می ‌گویند برای پخت و پز در منزل خود، باید چند نوع روغن مختلف داشته باشید، زیرا ترکیب چربی‌ های تشکیل دهنده روغن ‌ها معمولا تفاوت زیادی با هم دارند، برای مثال برای تفت ‌دادن پیاز ها از کمی روغن زیتون استفاده کنید. برای سرخ‌ کردنی، روغن نارگیل یا بادام ‌زمینی را امتحان کنید. برای تهیه یک املت به سبک فرانسوی، از یک تکه کره استفاده کنید. هر چه تنوع چربی‌ های غیر هیدروژنه در رژیم غذایی ‌تان بیشتر باشد، بهتر است، پس سعی کنید تا روغن جامد را از آشپزخانه خود حذف کنید.

موارد مصرف روغن های پخت و پز

روغنی که برای مصارف مختلف انتخاب می ‌کنید، باید متناسب با نوع آشپزی شما باشد، اما یک روغن خنثی با نقطه دود بالا، مثل روغن کانولا یا روغن بادام پالایش شده، می‌ تواند تمام مصارف شما را پوشش دهد.

1.تفت دادن مواد غذایی

برای پخت و پز های عادی، مثل تفت دادن، چرب کردن قالب کیک و شیرینی و یا ظرف به روغنی احتیاج دارید که یکی از شرایط زیر را داشته باشد:

  • از نظر طعم، خنثی باشد تا در مزه ‌باقی مواد مورد استفاده در غذا، تأثیری نداشته باشد.
  • طعم خاصی داشته باشد و به عنوان چاشنی غذا از آن استفاده کنید.
  • میزان غلظت اهمیت کمتری دارد، چون حتی اگر روغن مورد استفاده حالت جامد داشته باشد و یا حتی اگر از کره هم استفاده کنید، حین آشپزی ذوب می ‌شود.
  • نیاز نیست که حتماَ روغنی با مقاومت زیاد نسبت به حرارت استفاده کنید، مگر اینکه قصد سرخ کردن داشته باشید.

2. برای استفاده در سالاد ها

برای این نوع مصرف، طعم و غلظت روغن بسیار اهمیت دارد. روغن مورد استفاده برای آماده کردن سالاد باید در دمای اتاق حالت مایع داشته باشد و عطر و طعم خوب و مناسبی داشته باشد. روغن کنجد، روغن زیتون و روغن نارگیل و یا روغن ‌های خنثی مانند کانولا برای استفاده در سالاد، مناسب است.

انواع روغن‌ های پخت و پز

محبوب ترین روغن ‌های پخت و پز که در اکثر فروشگاه ‌های مواد غذایی پیدا می شود، شامل موارد زیر هستند:

1.روغن کانولا:

این روغن رایج از گیاه کلزا استخراج می ‌شود. طعم خنثی و نقطه دود بالا، آن را به یک انتخاب مناسب برای سرخ کردن، تفت دادن و پخت و پز تبدیل می ‌کند. همچنین برای تهیه مارگارین از آن استفاده می ‌شود. این روغن پخت و پز به اندازه روغن زیتون فرابکر دارای امگا ۳ کاهش دهنده فشار خون نیست، اما روغن کانولا یکی از پایین‌ ترین سطوح چربی‌ های اشباع شده را دارد و می ‌تواند انتخاب خوبی برای کمک به سلامت قلب شما باشد. همچنین دارای مقادیری از اسید آلفا لینولنیک (ALA) است که بدن شما آن را به اسید های چرب ضروری تبدیل می‌ کند. این امر باعث می‌ شود که روغن کانولا، مکملی عالی برای رژیم گیاهخواری باشد.

2.روغن زیتون:

روغن زیتون از دیر باز به ‌عنوان بهترین روغن برای پخت و پز در آشپزخانه ‌ها در سراسر جهان مورد توجه بوده است. این روغن همه ‌کاره است و طعم ملایمی دارد و می ‌توان از آن برای پختن، تفت‌ دادن یا تهیه سس ‌های سرد استفاده کنید. روغن زیتون سرشار از ویتامین E است که به ‌عنوان یک آنتی ‌اکسیدان عمل می‌ کند. اسید ‌چرب اولیه موجود در روغن زیتون، یک چربی تک غیر اشباع به نام اسید‌اولئیک است که دارای خواص ضد‌ سرطانی و ضد ‌التهابی می ‌باشد. میوه و هسته ‌های زیتون خرد می ‌شوند تا این روغن معطر و با طعم میوه ‌ای به رنگ سبز یا زرد ساخته شود.

3. روغن نارگیل:

این روغن خوش طعم، ممکن است خاصیت پیشگیری از بیماری را داشته باشد، اما افرادی که دارای فشار خون بالا هستند باید مراقب مصرف آن باشند. این روغن دارای بالاترین میزان چربی اشباع است. به دلیل طعم عالی این روغن، برای مصرف بیشتر آن ممکن است وسوسه شوید، اما مصرف بیش از حد چربی اشباع، برای سلامتی مشکلاتی را ایجاد می‌ کند.

اگر می ‌خواهید روغن نارگیل را امتحان کنید، از آن برای تفت سبک یا پخت با حرارت کم و در سس ها استفاده کنید. این روغن نقطه دود متوسطی دارد.

4. روغن سبزیجات:

این روغن پخت و پز، معمولاً با طعم خنثی بوده و تغذیه آن وابسته به ترکیب خاص و متفاوت آن است. این نوع روغن اغلب ترکیبی از روغن ‌های سویا، نخل، آفتابگردان، گلرنگ و کانولا است که معمولاً نقطه دود متوسط ​​رو به بالا داشته و همه کاره است.

5. روغن آووکادو:

این روغن رایحه ‌ای شیرین دارد و برای شما کاملا سالم بوده و نقطه دود بالایی دارد که برای سرخ کردنی و تفت دادن مواد غذایی مناسب است. عمدتا حاوی اسید های چرب تک غیر اشباع است که می ‌تواند به کاهش التهاب کمک کند.

6. روغن هسته انگور:

روغن هسته انگور سرشار از ویتامین E و آنتی اکسیدان‌ های فنلی است. همچنین منبع غنی از چربی ‌های غیر اشباع امگا ۶ است. روغن هسته انگور به حرارت زیاد حساس بوده و برای سرخ کردن مناسب نیست، اما می ‌توانید آن را با خیال راحت به عنوان سس سالاد و یا در محصولات پخته مصرف کنید.

7. روغن سبوس برنج:

روغن سبوس برنج منبع خوبی از چربی ‌های اشباع نشده، ویتامین E و سایر مواد مغذی مهم است. این روغن پخت و پز ممکن است به کاهش سطح قند خون و بهبود مقاومت به انسولین کمک کند.

روغن سبوس برنج همه کاره بوده و به راحتی به رژیم غذایی شما اضافه می ‌شود. نقطه دود بالا و طعم ملایم آن برای سیب زمینی سرخ کرده، سوپ و سس، ایده آل می باشد.

8. روغن آفتابگردان:

این روغن پخت و پز، از دانه‌ های آفتابگردان می ‌آید. این روغن تصفیه شده سرشار از اسید های چرب امگا ۶ بوده و برای سلامت قلب شما مفید است و می ‌تواند التهاب را کاهش دهد. عمدتا دارای چربی‌ های تک غیر اشباع است و نقطه دود آن بالا می باشد.

9. روغن بادام زمینی:

این روغن برای قلب سالم است و طعم خنثی دارد. روغن بادام زمینی تصفیه شده نقطه دود متوسطی دارد و معمولاً برای سرخ کردنی استفاده می شود.

10. روغن بادام:

اگر به دنبال طعمی متمایز و آجیلی برای افزودن به دستور غذا هستید، روغن بادام بسیار خوشمزه است و معمولاً چربی اشباع کمی دارد و به کاهش فشار خون کمک کند. روغن بادام با نقطه دود بالایی که دارد برای پخت و پز و سرخ کردنی و همچنین روی سالاد مناسب می باشد.

11. روغن کنجد:

روغن کنجد یکی از بهترین روغن ها برای پخت و پز می باشد که عطر بسیار خوبی داشته و دارای نقطه دود متوسط به بالا می باشد. روغن کنجد سرشار از آنتی ‌اکسیدان‌ های سالم برای قلب است که اثرات محافظت ‌کننده عصبی در برابر بیماری ‌های خاصی مانند پارکینسون، کاهش قند خون ناشتا می شود.

چند نکته مهم درباره مصرف و ذخیره سازی روغن های پخت و پز

  • بهتر است روغن ‌های پخت و پز را برای مصرف یک یا دو ماه خود خریداری نمایید، زیرا آنها می ‌توانند فاسد شوند.
  • اگر روغن های پخت و پز را بیشتر از دو ماه خریداری کردید، به تغییر بوی آن توجه کنید.
  • روغن‌ های پخت و پز را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید، زیرا گرما و نور به آن ها آسیب می ‌رساند.
  • بهترین روغن برای پخت و پز آن هایی هستند که در دما های مورد نیاز دچار سوختن نشوند.
  • برخی روغن‌ ها در آماده‌ سازی غذا های سرد بهتر عمل می ‌کنند و یا از آن ها به ‌عنوان مکمل ‌های غذایی استفاده می ‌شود.
  • مولکول‌ های روغن‌ هایی که نقطه دود پایینی دارند، در دما های بالا دچار شکستگی شده و ممکن است در تماس با ماده‌ غذایی که در آن روغن می ‌پزید، ترکیباتی سمی ایجاد کنند، بنابراین از آن ها در حرارت های بالا استفاده نکنید.

در پایان، امیدوارم که شما همراهان عزیز، همیشه سلامت و تندرست باشید و برای تهیه روغن های مورد نیاز خود از انواع دانه های روغنی، با خرید دستگاه های روغنگیری از فروشگاه تجهیز صنعت تهران به صورت سالم و خانگی، روغن های مورد نیاز خود را تامین کنید و سلامتی خود و خانواده عزیزتان و در نهایت سلامت محیط زیست را به ارمغان بیاورید

برای تهیه دستگاه های روغن گیر اویل تک، می توانید به صورت غیر حضوری به سایت فروشگاهی تجهیزصنعت تهران به آدرس اینترنتی زیر مراجعه نمایید و نسبت به سفارش و خرید و ارسال آن، اقدام نمایید:

 

tajhizsanati.com

 

و یا به صورت حضوری همه روزه عصرها به آدرس زیر مراجعه نمایید و برای هماهنگی بیشتر و پاسخ سوال های خود با شماره های زیر تماس بگیرید:

آدرس: تهران، بزرگراه امام علی (یا از مسیر دیگر: صیاد شیرازی)، میدان سبلان، خیابان حیدری (لشکری سابق)، انتهای خیابان رضایی، روبروی مسجد ائمه اطهار، نبش کوچه خواص، پلاک36

شماره تماس:

02186125233 -09194855963- 09926291231 – 09194855983

 

و.پوریانی _ مدیریت بلاگ سایت تجهیز صنعت تهران

 

 

مدیریت سایت

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :
    0