0

سبد خرید شما خالی است.

0

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

روغن هسته انار چیست و چگونه تهیه می شود؟

دسته بندی ها : مقالات ۲۰ آبان ۱۴۰۳ مدیریت سایت 13 مشاهده

 

دانه های روغنی زیادی وجود دارند که در تامین نیاز های بدن ما بسیار تاثیر گذار هستند و می توان با استفاده از روش های گوناگون از آن ها روغن خوراکی طبیعی، استخراج کنید. دانه انار یکی از دانه های روغنی مفید می باشد که برای تولید روغن آن به دستگاه روغن گیری نیاز دارید تا بتوانید چربی موجود در آن را استخراج کنید.

همانطور که می دانید هسته انار سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف می باشد. با تهیه روغن از هسته های انار می توان به خواص شگفت انگیز آن دست یافت.

آشنایی با روغن هسته انار 

برای بهره مند شدن از مواد معدنی و ویتامین های سرشاری که در هسته انار وجود دارند، به استخراج روغن هسته آن روی آورند. روغن هسته انار یک روغن طبیعی و معطر بوده که از دانه های میوه انار با روش پرس سرد به دست می آید. شاید فکر می کنید که به دلیل کوچک و سخت بودن هسته انواع انار ها، تهیه روغن از آن ها، مراحل سخت و پیچیده‌ای دارد و به ‌سادگی نمی ‌توان روغن آن ها را استخراج کرد. اما بر خلاف تصور خیلی از افراد، طرز تهیه روغن هسته انار به صورت خانگی، کاملاً ساده و البته جذاب است.

روش تهیه روغن هسته انار

همان‌گونه که گفته شد، روغن هسته انار با روش پرس سرد تولید می ‌شود. هسته های رسیده دانه انار برای استخراج روغن باید تحت فشار، به صورت سرد قرار گیرند. این کار به کمک دستگاه روغن گیری پرس سرد امکان پذیر است. با روغنگیری در این شرایط می توان مطمئن بود که تمام مواد مغذی، آنزیم ها و ویتامین های موجود در آن حفظ شوند، چون گرمای بیش از حد موجب از بین رفتن خواص این روغن گران بها خواهد شد.

در عین حال برخی از افراد ترجیح می‌ دهند به کمک دستگاه چرخ گوشت، این روغن ارزشمند را در منزل تهیه کنند که این روش را ما به هیچ عنوان پیشنهاد نمی کنیم.

مقدمات تهیه روغن هسته انار

برای تولید روغن هسته انار به نکات زیر توجه کنید:

  • برای تهیه روغن هسته انار خانگی به دانه ‌های مناسب انار که درشت و کاملاً رسیده هستند، نیاز دارید. شاید پیدا کردن چنین انار هایی ساده نباشد. اما در نهایت با تهیه این روغن با ارزش، کاملاً خالص و ارگانیک در محیط خانگی می توانید از خواص ارزشمند آن بهره مند شوید.
  • هر چه دانه ‌های انار سفت تر و آبدار تر باشند، هسته درشت ‌تری دارند و روغن مرغوب ‌تر و با بویی کاملاً مطبوع و درخشندگی خاص تری تولید خواهد شد.
  • برای تهیه روغن هسته انار قاعدتاً به تعداد زیاد هسته ‌های درشت این میوه نیاز دارید. یکی از بهترین راه ‌حل‌ برای تهیه هسته انار استفاده از مواد ضایعات در فرایند تولید رب انار است. برای تهیه رب انار به هسته انار نیازی ندارند، حتی تک ‌به ‌تک هسته ‌ها را پس ‌از پختن و نرم شدن دانه ‌ها با استفاده از آب کش‌ های فلزی جدا می‌ کنند و دور می ریزند. بنابراین در هنگام تهیه رب انار به مقدار قابل ‌توجه هسته دانه انار دسترسی پیدا خواهید کرد.

روش جداسازی هسته انار از دانه ها

برای تهیه هسته انار لازم است تا دانه‌ های سرخ و آبدار این میوه را در حرارتی ملایم پخته تا نرم شوند. سپس با فشردن دانه ها در آبکش، هسته دانه انار را جدا کرده و سپس مراحل اصلی برای تهیه روغن هسته انار را آغاز نمایید.

البته توصیه شده تا برای تهیه روغن هسته انار از حرارت دادن دانه ‌های انار و نرم کردن بافت دانه ها استفاده نشود، زیرا حرارت باعث از بین رفتن خواص گران بهای روغن هسته انار می‌ شود. لذا برای تهیه روغن هسته انار می ‌توانیم سایر روش‌ های صنعتی، از ایده‌ روغن گیری سرد را استفاده کنیم.

برای هسته‌گیری انار بدون حرارت دادن، می ‌توانید اندکی دانه ‌ها را در آب داغ رها کنید تا پس ‌از نرم شدن و فشردن آنها در سوراخ آبکش، هسته‌ هر دانه را جدا کنید و سپس روغن هسته انار را با کمک دستگاه روغنکشی پرس سرد استخراج کنید.

جداسازی روغن از دانه های انار

دقت داشته باشید که با خرد کردن و یا آسیاب کردن دانه ‌ها نمی ‌توانید روغن هسته انار را استخراج کنید. این کار تنها با له کردن و یا کوباندن دانه ‌ها طی عملیات سرد انجام می ‌شود. در فرآیند های صنعتی برای روغن گیری هسته انار دستگاه پرس سرد طراحی ‌شده است. این دستگاه دارای گیربکس قدرتمندی است که همه هسته ‌ها را تحت فشار بسیار زیادی قرار می ‌دهد که با این فشار زیاد روغن هسته انار استخراج می‌ شود.

البته در محیط خانگی به چنین دستگاه قدرتمندی دسترسی ندارید، ولی می توانید از مدل های روغنگیر خانگی پرس سرد در تهیه روغن هسته انار استفاده نمایید.

توصیه می ‌شود که برای تهیه روغن هسته انار به هیچ عنوان از چرخ گوشت استفاده نکنید؛ اما قاعدتاً برای شکستن مقدماتی هسته ‌های انار نیاز به ابزار خردکن دارید. بنابراین فقط برای لحظه ‌ای و آن ‌هم برای مدت زمانی کوتاهی، هسته ‌ها را داخل تجهیزاتی مانند آسیاب برقی و یا غذاساز های آشپزخانه و یا هاون های سنگی (البته سنگین) بریزید.

کوباندن متوالی و ساییدن تحت فشار، باعث روغن انداختن دانه‌ های هسته انار می ‌شوند. البته در این مرحله با یک خمیر کوبیده شده ‌از دانه‌ های هسته انار رو به ‌رو خواهید بود. پس ‌از شکسته شدن دانه‌ ها و تهیه خمیر باید روغن آن را استخراج کنید و مراحل روغن گیری را انجام دهید.

برای تهیه دستگاه های روغنگیری پرس سرد می توانید از طریق سایت ما در تجهیز صنعت تهران اقدام فرمایید و برای مشاوره درباره قیمت و نحوه خرید این دستگاه ها با همکاران ما در تجهیز صنعت تهران تماس بگیرید.

مواد مصرف روغن هسته انار

  • این روغن می تواند با مواد مغذی فراوانی که دارد، فواید شگفت انگیزی برای مراقبت از پوست و مو به همراه داشته باشد و با ماساژ بر روی پوست، کلاژن های پوستی را تحریک کند. همچنین برای از بین بردن لک صورت مورد استفاده قرار می گیرد.
  • روغن هسته انار، خواص ضد التهابی بوده و برای افرادی که به دنبال رفع چین و چروک پوست هستند، گزینه ای کامل شناخته می شود.
  • روغن هسته انار ارزش تغذیه ای بسیار بالایی دارد و غنی از ترکیبات مختلفی مانند آنتی اکسیدانی می باشد که با عوامل سرطان های مختلف، مبارزه می کند.
  • خواص بی نظیر روغن هسته انار باعث می شود که کاربرد های زیاد در صنایع غذایی، بهداشتی و دارویی داشته باشد.
  • روغن هسته انار از خواص درمانی بسیار زیادی در طب سنتی برخوردار است و کاربرد های زیادی دارد.
  • روغن هسته انار سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین خانواده‌ های  A، C  و مواد متنوع معدنی است.
  • با توجه به اینکه در روغن هسته انار حجم زیادی از ویتامین c مشاهده می شود، برای مراقبت از پوست به عنوان با ارزش ترین ویتامین شناخته می شود.
  • این روغن مقادیر زیادی از پروتئین، ویتامین های مختلف، فولات و فیبر را دارا می باشد.
  • این روغن سرشار از اولئیک اسید، لینولئیک اسید و فلاونوئید ها بوده که برایرفع پسوریازیس و اگزما، لایه برداری پوست صورت، رفع آکنه، درمان شوره سر، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان دیابت، کاهش فشار خون و کاهش کلسترول بد، یک محصول شگفت انگیز عنوان می شود.
  • افراد زیادی نیز برای رفع بیماری‌ های مختلف کنترل دیابت، بهبود سلامت قلب و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن ترجیح می‌ دهند که از روغن هسته انار استفاده کنند.

افرادی که از روغن هسته انار برای رفع مشکلات پوست، بهبود وضعیت مو و درمان بیماری‌ های مختلف استفاده می‌ کنند، می‌ توانند تاثیرگذاری ایده‌ آلی از آن را مشاهده نمایند. بخش زیادی از افرادی که مشکلات پوستی دارند و ترجیح می‌ دهند از این روغن استفاده کنند و نتایج رضایت بخشی اعلام کرده‌ اند. افرادی که دارای مشکلاتی مانند ریزش مو، شوره سر و همچنین خشکی مو هستند، می‌ توانند از این عصاره نهایت بهره را ببرند.

رنگ روغن هسته انار

نوع استخراج روغن گرفته شده از هسته انار به گونه ای است که تمام ویتامین ‌ها، آنزیم‌ ها و مواد مغذی درون آن حفظ می ‌شوند. نتیجه نهایی عصاره ای که از دانه های میوه انار به دست می آید، یک روغن با قوام کم، بدون بو با عطر شگفت انگیز خواهد بود.

روغنی که با روش پرس سرد از دانه های انار استخراج می شود یک روغن کم رنگ و زیبا بوده و به رنگ کهربایی است. این روغن بوی مطبوع میوه را با خود به همراه داشته و با ترکیبات شگفت انگیزی که دارد کمک زیادی به سلامت شما خواهد کرد.

روغن هسته انار اصل

هنگامی که به دنبال خرید روغن هسته انار هستید، دقت داشته باشید که این محصول با رنگی کهربایی همراه باشد. علاوه بر این، روغن به دست آمده از هسته انار دارای بافت غلیظ ولی سبک است. علی رغم غلظتی که در این روغن مشاهده می کنید، چرب نبوده و به راحتی پس از گذشت یک ساعت ماساژ دادن بر روی پوست، می توانید مشاهده کنید که کاملا جذب پوست شده است.

دستگاه روغن کشی هسته انار

دستگاه روغن کشی هسته انار با توجه به نوع ساختار و مواد اولیه که در ترکیب آن به کار رفته است متفاوت می باشند. برای گرفتن چربی از دانه های انار می توان از دو روش استفاده کرد، در روش اول که به آن پرس سرد می گویند حداکثر میزان دما 50 درجه سانتی گراد می باشد که با فشرده شدن دانه زیر پرس، روغن آن بیرون می آید. در روش دوم تولید روغن با استفاده از پرس گرم انجام می شود که برای تولید آن دانه انار باید در دمای بالای 100 درجه قرار بگیرد، در این روش به علت گرما و جنبش مولکولی زیاد راندمان تولید افزایش پیدا می کند.

اما بهترین راه برای تهیه روغن هسته انار، استفاده از روش فشرده سازی با پرس سرد می باشد تا کیفیت آنزیم ‌ها، مواد مغذی و ویتامین ‌های آن‌ را حفظ کرده و در نهایت یک روغن بدون بو با قوام کم و مایع می باشد که ممکن است کمرنگ یا با کمی رنگ کهربایی باشد.

تهیه و خرید روغن هسته انار اصل در سطح بازار کار ساده‌ای نیست. متأسفانه این محصول گران بها با روش‌ های تقلبی به فروش می ‌رسد و قطعاً نمی ‌توانیم در کیفیت و اصالت محصولات بازار اظهار نظر کنیم. اما تهیه روغن هسته انار در محیط خانگی راه ‌حل مناسبی است که می ‌تواند ما را به محصول واقعی برساند.

طرز تهیه روغن هسته انار خانگی تقریباً ساده است. اما چالش شما در تهیه مقدار قابل‌ توجه هسته انار و طی کردن درست مراحل روغن‌کشی سرد این محصول می‌ باشد. دستگاه روغن گیری هسته انار دارای کارکرد بالایی بوده و  بدون هیچگونه صدایی فعال می باشد. این دستگاه مجهز به موتوری قدرتمند می باشد تا بتواند دانه های انار را پرس کند. با عبور دانه ها از محل پرس مایعی چرب از قسمت مشخص شده دستگاه خارج شده و از طرف دیگر دستگاه، تفاله های دانه ها خارج می شود. همانطور که می دانید دانه های انار در دسته دانه های سخت قرار دارد، در صورتی که بخواهیم دانه ها را پرس کنیم نیاز به یک موتور با دور گردش بالا و یک گیربکس قدرتمند است تا توانایی پرس کردن دانه ها را نیز داشته باشد. در هنگام پرس میزان تحمل فشار در دستگاه بسیار بالاست.

در صورتی که نیاز به خرید این دستگاه دارید می توانید با مراجعه به سایت تجهیز صنعت تهران از قیمت و نحوه خرید دستگاه روغن گیری هسته انار مطلع شوید.

برای تهیه دستگاه های روغن گیر اویل تک، می توانید به صورت غیر حضوری به سایت فروشگاهی تجهیز صنعت تهران به آدرس اینترنتی زیر مراجعه نمایید و نسبت به سفارش و خرید و ارسال آن، اقدام نمایید:

 

tajhizsanati.com

 

و یا به صورت حضوری همه روزه عصرها به آدرس زیر مراجعه نمایید و برای هماهنگی بیشتر و پاسخ سوال های خود با شماره های زیر تماس بگیرید:

 

آدرس: تهران، بزرگراه امام علی (یا از مسیر دیگر: صیاد شیرازی)، میدان سبلان، خیابان حیدری (لشکری سابق)، انتهای خیابان رضایی، روبروی مسجد ائمه اطهار، نبش کوچه خواص، پلاک36

 

شماره تماس

 

                                     02186125233 -09194855963- 09926291231 – 09194855983

 

و.پوریانی – مدیریت وبلاگ سایت تجهیز صنعت تهران

 

 

 

مدیریت سایت

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :
    0