دستگاه میوه خشک کن برقی یا گازی؟
دستگاه میوه خشک کن برقی یا گازی؟
به طور کلی دستگاه های میوه خشک کن از نظر مصرف نوع سوخت به سه گروه برقی، گازی و دوگانه سوز تقسیم می شوند. حال اینکه کدام بهتر است و چه تفاوت هایی دارند، ممکن است سوال بسیاری از افراد باشد.
ما در این مقاله به بسیاری از سوال های رایج در این زمینه پاسخ خواهیم داد. برخی از این سوال ها که ممکن است که ذهن شما را درگیر کند می تواند به صورت زیر باشد:
- کیفیت میوه های خشک تولید شده در دستگاه برقی بهتر است یا در دستگاه گازی؟
- مصرف انرژی در خشک کن برقی بیشتر است یا گازی ؟
- قیمت دستگاه خشک کن برقی و گازی چه تفاوتی دارد؟
- مدت زمان خشک شدن میوه در دستگاه خشک کن برقی بیشتر است یا گازی ؟
- ابعاد دستگاه میوه خشک کن برقی بزرگتر است یا گازی ؟
- ابتدا درباره دستگاه میوه خشک کن از نظر نوع سوخت مصرفی، برق یا گاز یک توضیح مختصر می دهیم و در ادامه آن ها را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد.
دستگاه میوه خشک کن گازی
یکی از مدل های دستگاه های خشک کن میوه، به صورت گازی می باشد. این دستگاه برای تامین انرژی خود به منظور تولید گرما برای خشک کردن میوه ها، از سوخت فسیلی گاز استفاده می کند. میوه خشککنهای گازی از نظر اندازه بسیار بزرگ بوده و حجم قابل ملاحظهای از فضای محیط کار را اشغال میکنند. این دستگاه ها به خاطر ابعاد بزرگی که دارند، بیشتر در قنادیها و کارگاه ها مورد استفاده قرار میگیرند و مثلا می توان با استفاده از آن روزانه 60 الی 70 کیلوگرم میوه را خشک کنید. البته، این به این معنا نیست که نمی توان آن ها را در منازل استفاده کرد.
در هنگام استفاده از دستگاه میوه خشک کن گازی، محیط کار شما باید دارای سیستم گاز شهری بوده و در غیر این صورت استفاده از اینگونه دستگاه ها امکان پذیر نمی باشد. دستگاه میوه خشک کن گازی در انواع صنعتی و نیمه صنعتی و خانگی موجود است. قیمت دستگاه های میوه خشک کن خانگی از دستگاه های میوه خشک کن صنعتی به مراتب پایین تر است.
دستگاه میوه خشککن برقی
در دستگاه میوه خشککن برقی، انرژی گرمایی توسط المنتهای دستگاه ایجاد میشود که با استفاده از سیرکولاسیون به میوهها میرسد تا فرایند خشککردن آغاز شود. پس کیفیت و استاندارد بودن المنت های دستگاه می تواند عامل اصلی در مصرف برق بشمار آید. در دستگاه میوه خشک کن برقی، میزان مصرف برق به دلیل اندازه و ابعاد و حجم کوچک دستگاه، کاملا استاندار بوده و نباید نگران هزینه زیاد مصرف برق باشیم. این دستگاه ها در طرحهای مختلفی به شکل بیضی، گرد و مستطیل تولید میشوند. میوه خشک کن های برقی ظرفیت کمتری به نسبت میوه خشک کن های گازی دارند و به عنوان میوه خشک کن های خانگی مورد استفاده قرار می گیرند. البته به دلیل ابعاد کوچک این دستگاه امکان مشاهده داخل آن میسر نیست و معمولا برای بررسی خشک شدن میوهها، باید درب آن را باز کنیم.
مقایسه میوه خشک کن گازی و برقی
برای اینکه تصمیم بگیرید کدام یک از دستگاه های میوه خشک کن یعنی گازی یا برقی، برای کار شما مناسبتر است، باید به شرایط خاصی توجه داشته باشید و سپس دستگاه مورد نیاز خود را خریداری نمایید. برخی از آن شرایط به صورت زیر می باشند:
نوع سوخت : دستگاه های میوه خشک کن چه به صورت برقی و چه گازی در بهینه ترین حالت خود تولید می شوند که علاوه بر مصرف کم می توانند بیشترین بازدهی را داشته باشند. چون در همه مناطق شرایط دسترسی به برق و گاز یکسان نیست باید به منطقه ای که در آن زندگی میکنید و اینکه به کدام یک از انرژی های برق یا گاز دسترسی دارید، توجه کنید و سپس همان دستگاه را انتخاب نمایید. درصورتیکه محل زندگی شما به هر دو انرژی دسترسی دارد، باید بررسی کنید که که هزینه های لازم برای مصرف برق کمتر است یا گاز و سپس دستگاه مناسب خود را انتخاب کنید. تا حد امکان توجه داشته باشید که دستگاه های خشککن گازی را انتخاب نمایید؛ زیرا هزینه گاز در کشور ما نسبت به برق کمتر است.
طول عمر دستگاه : برای استفاده طولانی مدت از دستگاه میوه خشک کن بهتر است که دستگاه میوه خشک کن گازی را خریداری نمایید چون دستگاه میوه خشک کن گازی طول عمر بالاتری به نسبت دستگاه خشک کن برقی دارد و روزانه زمان بیشتری را نسبت به خشک کن برقی کار خواهد کرد.
مدت زمان برای خشک کردن میوه : مدت زمان لازم برای خشککردن میوه در هر دو دستگاه برابر است. در برخی از کارخانه های تولید کننده دستگاه خشک کن میوه اینگونه بیان می شود که دستگاه های خشک کن گازی محصول مورد نظر را زودتر خشک می کنند، اما اگر کمی در این مورد تحقیق کنید متوجه خواهید شد که هیچ فرقی در خشک کردن دستگاه برقی وگازی وجود ندارد و میوه ها در شرایط مشابه و زمان یکسان در هر دو دستگاه خشک می شوند. چون دما عموما” بین 50 الی 60 درجه ثابت در نظر گرفته می شود
در واقع ضعف در طراحی و ساخت دستگاه است که موجب تفاوت در کیفیت محصول خروجی دستگاه برقی با گازی می شود، برای مثال بسیاری از تولیدکنندگان دستگاه خشک کن گازی به دلیل عدم توانایی در کنترل و حفظ گرما و به دلیل اتلاف انرژی زیاد و نشتی گاز مونواکسید در دستگاه و با نشستن آن بر روی محصول، شاهد افت کیفیت در میوه خشک های تولید شده می شویم. پس ملاحظه کردید ضعف درطراحی دستگاه موجب افت کیفیت خروجی آن می شود.
قیمت : قیمت دستگاه های برقی نسبت به گازی پایین تر است؛ زیرا خشک کن های گازی دارای ابزار و تجهیزات بسیار زیادی هستند. به طور کلی می توان قیمت دستگاه میوه خشک کن برقی را گاها تا ده درصد کمتر از دستگاه های گازی در نظر گرفت. به دلیل استفاده از مشعل، کوره و لوله کشی های زیاد و جوشکاری و فریم سازی، قیمت میوه خشک کن گازی نسبت به نوع برقی آن گران تر است. در دستگاه های برقی از المنت برای ایجاد گرما استفاده می شود که به نسبت مشعل از هزینه کمتری برخوردار هستند.
ابعاد : ابعاد هر دو دستگاه تقریبا مشابه یکدیگر است؛ البته به این شرط این که استاندارد ساخته شده باشند. اما به طور کلی دستگاه های میوه خشک کن گازی با توجه به داشتن مبدل های گرمایی و لوله های خروجی منواکسید، نیاز به فضای نسبتا بیشتری دارد. کوچکترین دستگاه میوه خشک کن گازی معمولا از کوچک ترین دستگاه میوه خشک کن برقی بزرگ تر هستند.
کیفیت خروجی محصول : از نظر کیفیت، خروجی محصول در هر دو دستگاه مشابه خواهد بود و هیچ تفاوتی بین میوه خشک هایی که با دستگاه خشک کن گازی یا خشک کن برقی تولید شدهاند، وجود ندارد.
البته برخی از نکات میتواند نتیجه کار را تحت تاثیر قرار دهد، عواملی همچون درجه حرارت دستگاه، مدت زمان در نظر گرفته شده و یکسان نبودن برش میوه ها است. اگر درجه حرارت و مدت زمانی که میوه در دستگاه قرار دارد مناسب و برش های میوه یکسان باشد، هیچ تفاوتی بین تولیدات این دو دستگاه وجود نخواهد داشت.
میزان مصرف میوه خشک کن برقی
میزان مصرف برق در دستگاه میوه خشک کن برقی به ابعاد دستگاه، اندازه و قطعات بکار رفته در آن بستگی دارد. هر چقدر که اندازه دستگاه بزرگتر باشد میزان مصرف برق در آن بیشتر است. دستگاه میوه خشک کن برقی دارای دو مدل خانگی و صنعتی و در مدل های تک فاز و سه فاز می باشد. خشک کن های تک فاز حداکثر 10 آمپر و خشک کن های برقی سه فاز، تقریبا 7 آمپر برق مصرف می کنند.
در پاسخ به این سوال که آیا دستگاه میوه خشک کن برقی، برق زیادی مصرف میکند باید بگوییم میوه خشک کنهای برقی متناسب با ویژگیها و امکاناتی که در اختیار ما میگذارند مصرف برق متفاوتی دارند.
طبق آمارهای ارائه شده میزان مصرف برق دستگاه میوه خشک کن خانگی حدود 300 الی 1000 وات است که این مقدار برق معادل 10 لامپ صد وات است؛ البته این نکته را فراموش نکنید که این دستگاه همچون سایر لوازم خانگی قرار نیست که هر روز استفاده شود و شاید حداکثر در طول هفته 2 تا 3 بار آن را روشن کنید.
نکته: اگر میزان مصرف شما بالاست و نیاز دارید حجم قابل توجهی میوه یا مواد غذایی را خشک کنید، حتما از میوه خشک کنهای صنعتی و بزرگ استفاده کنید؛ زیرا اینگونه علاوه بر مقرون به صرفه بودن، عمر مفید دستگاه نیز افزایش مییابد.
چند نکته مهم که در مصرف برق میوه خشک کنها تاثیر دارند
نکاتی که گفته میشود به شما کمک میکند تا دستگاه میوه خشک کنی را خریداری کنید که میزان مصرف برق مناسبی داشته باشد. هر دستگاهی که این ویژگیها را دارد قطعا میوه خشک کن مناسبی است و شما میتوانید با اطمینان کامل آن را بخرید.
1.سیستم برقی
سیستم برقی برخی از دستگاههای میوه خشک کن به صورت المنتور است. مصرف برق این دستگاهها بین 400 تا 2500 وات متغیر است. نحوه کار المنتورها بدین شکل است که شما دمای دستگاه را تنظیم کرده تا المنتها به میزان لازم گرما تولید کنند، سپس گرما به کمک فنهای داخلی در تمام محیط میوه خشک کن پخش میشود و زمانی که فضای درون دستگاه به دمای مطلوب رسید عملکرد المنتها متوقف میشود. این نوع سیستم برقی تاثیر بسیار زیادی در بهینه سازی مصرف برق دارد.
2.وجود عایق حرارتی
نکته مثبتی که در برخی میوه خشک کنهای برقی وجود دارد این است که اطراف تمام دیواره های دستگاه، توسط عایق حرارتی مثل هوا یا پشم شیشه پوشانده شده تا گرمای درون دستگاه به بیرون آن نفوذ نکند و همین امر سبب میشود تا 30 تا 40 درصد در مصرف برق صرفه جویی شود. پس در هنگام خرید دستگاه میوه خشک کن برقی حتما به این نکته مهم توجه کنید.
3.سیستم کنترل دمایی هوشمند
سیستم کنترل دمای هوشمند، المنتها را مدیریت میکند تا همیشه روشن نباشند، زمانی که دمای درون دستگاه کاهش یابد المنتها به صورت خودکار روشن شده و زمانی که به دمای دلخواه شما برسد به صورت خودکار خاموش میشود. این امر به شما کمک میکند تا بتوانید در مصرف برق صرفه جویی کنید.
4.تایمر
گزینه تایمر در برخی از دستگاههای میوه خشک کن قدیمی وجود ندارد و دستگاه به طور خودکار خاموش نمیشود؛ به همین دلیل نیاز است به طور مکرر به مواد غذایی و میوهها سر بزنید. بهتر است در هنگام خرید حتما به این گزینه توجه داشته باشید؛ زیرا اگر سهوا” فراموش کنید که به مواد غذایی سر بزنید، علاوه بر مصرف برق بیشتر، امکان اینکه مواد غذایی بیش از حد خشک شوند وجود دارد.
4.ظرفیت دستگاه
به طور کلی هر چقدر ظرفیت دستگاه میوه خشک کن بیشتر باشد مصرف برق آن نیز بیشتر است؛ با استناد به این جمله میتوان گفت مصرف برق دستگاه میوه خشک کن صنعتی نسبت به مصرف برق دستگاه میوه خشک کن خانگی بسیار بیشتر است؛ پس بهتر است هنگام خرید به میزان نیاز خود توجه کنید و متناسب با آن خرید کنید.
میوه خشک کن دوگانه سوز
این مدل از دستگاه میوه خشک کن با سوخت گاز، گازوئیل و انرزی الکتریکی (برقی) کار می کنند و هر زمان که مصرف کننده بخواهد به حالت دلخواه (برقی یا گازی) می تواند دستگاه خود را روشن کرده و میوه ها را خشک نماید.
توصیه ما استفاده از مدل دوگانه سوز میوه خشک کن می باشد. این مدل می تواند رضایت سلیقه های مختلف را در هر منطقه ای برآورده نماید. اما اگر فکر می کنید استفاده از مدل دوگانه سوز هزینه اضافی می باشد می توانید از یک مدل بهره ببرید.
دستگاه میوه خشک کن دو گانه به طور همزمان توانایی استفاده از برق و گاز را به عنوان سوخت دارند و در هر زمان بخواهید می توانید با تغییر نوع انرژی از گاز به برق و یا بالعکس، نوع انرژی سوختی دستگاه را تغییر دهید.
قابلیت استفاده همزمان از برق و گاز در این دستگاه باعث می شود بتوانید برای بالا نرفتن هزینه های برق یا گاز خود به صورت تصاعدی، از هر دوی آنها بصورت همزمان استفاده نمایید تا شاهد هزینه کمتری در قبض های خود باشد.
سخن پایانی
هر کدام از این دو دستگاه دارای مزایا و معایبی هستند که هر کدام را نسبت به دیگری برتر میسازد. به گونهای که حتی نمیتوان از ابعاد بزرگ و کوچک آنها ایراد گرفت. درست است که دستگاه های گازی فضای زیادی از آشپزخانه را اشغال میکنند، اما قادر به خشک کردن میوههای بیشتری هستند. باید بگویم که این دو دستگاه کاملا کارایی یکسانی دارند. در نظر داشته باشید که هر محصولی دارای معایب و مزایای خاصی می باشد، بنابراین، نمیتوان گفت که کدام یک از این دو دستگاه بهتر هستند. شما باید آنها را بسته به سلیقه و میزان نیاز خود و مکانی که برای دستگاه در نظر گرفته اید، خریداری کنید و اینکه کدام دستگاه می تواند نیاز شما را برطرف کند.
شما عزیزان برای تهیه انواع میوه خشک کن های گازی، برقی و یا دوگانه سوز می توانید از طریق سایت فروشگاهی تجهیز صنعت تهران اقدام نمایید و دستگاه های میوه خشک کن مورد نیاز خود را با توجه شرایط اقتصادی خود، مناسب محیط کار و نوع سوخت مصرفی، با مشاوره همکاران ما در فروشگاه تجهیز صنعت تهران، خریداری نمایید.
شما عزیزان برای تهیه انواع دستگاه های میو خشک کن، می توانید به صورت غیر حضوری به سایت فروشگاهی تجهیز صنعت تهران به آدرس اینترنتی زیر مراجعه نمایید و نسبت به سفارش و خرید و ارسال آن، اقدام نمایید:
tajhizsanati.com
و یا به صورت حضوری همه روزه عصرها به آدرس زیر مراجعه نمایید و برای هماهنگی بیشتر و پاسخ سوال های خود با شماره های زیر تماس بگیرید:
آدرس: تهران، بزرگراه امام علی (یا از مسیر دیگر: صیاد شیرازی)، میدان سبلان، خیابان حیدری (لشکری سابق)، انتهای خیابان رضایی، روبروی مسجد ائمه اطهار، نبش کوچه خواص، پلاک36
شماره تماس: 02186125233 -09194855963- 09926291231 – 09194855983
و. پوریانی – مدیر بلاگ سایت تجهیز صنعت تهران
مطالب زیر را حتما بخوانید:
قوانین ارسال دیدگاه در سایت
- چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
- چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
- چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
- چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
- چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران